O Å¡koli

Osnovna glazbena škola Ive Tijardovića u Delnicama osnovana je 1957./58.šk.god. Jedina je ustanova koja provodi program glazbenog obrazovanja na području Gorskog Kotara. Škola je geografski smještena u zelenoj oazi Hrvatske – Gorskom Kotaru, u Primorsko-goranskoj Županiji u gradu Delnicama, 40 km udaljenog od mora i velike pomorske luke grada Rijeke u Kvarnerskom zaljevu. Ljepota spoja blizine mora i šume jedinstvena je za taj dio Hrvatske.

Osnovna glazbena škola Ive Tijardovića ime nosi po hrvatskom skladatelju Ivi Tijardoviću,rođenom u Splitu, autoru opereta “Splitski akvarel“ i „ Mala Floramy“ nedavno je proslavila 50 godina svog rada i djelovanja, ponoseći se činjenicom da je u svakom mjestu Gorskog Kotara kroz protekli niz godina svojom djelatnošću ostavila trag glazbene kulture. Uz pomoć Osnovnih škola goranskog podneblja, glazbeno su obrazovanje dobili učenici Brod na Kupi, Brod Moravica, Čabra, Gerova, Prezida, Tršća, Fužina, Lokava, Mrkoplja, Ravne Gore, Skrada, Vrbovskog i Moravica. Danas škola djeluje kao Matična u Delnicama i ima područno odjeljenje u Fužinama, koje je osnovano šk.god. 1972./73. i obilježilo je 35 godina svoga rada i područno odjeljenje u Vrbovskom. U školi od 1974./75.godine djeluje tečaj za balet i ritmiku. U zadnjih deset godina u prosjeku upisuje se osamdeset učenika. U šk.god.2008./09.upisano je 84 učenika.

Škola ima slijedeće instrumentalne odijele:

glasovir
gitara
harmonika
truba
klarinet
saksofon
flauta
udaraljke


Kulturno javna djelatnost koja se očituje kroz niz internih, javnih nastupa te koncertne nastupe učenika, važan je dio glazbene kulture grada Delnica. Skupno muziciranje koje učenici puhačkog odjela ostvaruju u orkestrima limenih glazbi Delnica, Fužina i Vrbovskog, vrlo je cijenjena aktivnost za razvitak glazbenog potmlatka mladih i cjelokupnu glazbenu kulturu. Mnogim nastupima u Hrvatskoj i izvan nje stvorili su se prijateljski kontakti, i uspjesi nisu izostali.
Svaki mjesec u školi se održavaju interne priredbe, a javne planirano.
Obilježava se Dan Škole, Božićni koncert, priredba Sv.Nikoli i Valentinovo, “Pod maskama“, in memoriam Ivi Tijardoviću i dr. Pripremaju se koncerti poznatih hrvatskih umjetnika glasovir, violina, komorski sastavi i dr.